12 september 2015
13:00

Sävast AIF

Referat: Unbyns IF - Sävast AIF

Derby på Sporn mot Sävast i säsongens näst sista fight på en fin höstdag. Vi startar med Marcus i mål, Kris, Christian, Blurk och Stefan i backlinjen. Aidan som balansspelare, med Toni och Simon framför. Linus till vänster med Wallin till höger och Martin framåt. Som avbytare hade vi Lankan, Robbs, Humlan och Jensa.

Vi tar direkt kommmandot i matchen och vårdar bollen bra som vi pratat om, och ganska tidigt skapar vi en högkaratig chans där Martin kommer ner på kortlinjen och spela bakåt, men Simon avslutar utanför. Det ser bra ut och Sävast tvingas till långbollar mest hela tiden som vi tar hand om effektivt. Första halvlek skapas fem högklassiga målchanser, 3-2 till oss men alla skapade av oss efter lite slarvigt passningsspel. Efter 36 minuter gör vi 1-0 genom Martin på en fin stickare från Wallin. Förutom en period på 10 minuter så dominerar vi bra i första.

I andra går vi in med samma dominans och kan skapa 4-5 frilägen med deras keeper som tyvärr räddar alla - vad gör vi? Därmed är matchen öppen ända in i slutet, vilket gör att dom har en period där man jagar en kvittering. Sämre spel från oss egentligen, men bra chanser skapade vi.

Bra insats av försvaret i defensiven där vi håller nollan. Alla i backllinjen förtjänar bra betyg. På mitten kommer Aidan in bra i ny roll och Simon bra som vanligt. Wallin såg vass ut mest hela tiden. Jensa gör ett starkt inhopp med fysiskt spel. Men framförallt skönt att komma tillbaka till vinnarsätet eftersom vi nu får välja träningstider för Sävast till vintern.